Forum

Forum nerwicy i lęku

Forum Znerwicowani.pl to miejsce, w którym możesz porozmawiać o nerwicy, lęku, atakach paniki i objawach, które często trudno wyjaśnić osobom z otoczenia. Możesz opisać swoją historię, zadać pytanie, podzielić się doświadczeniem albo przeczytać, jak z podobnymi problemami radzą sobie inni.

Znajdziesz tutaj rozmowy dotyczące m.in. nerwicy lękowej, ataków paniki, derealizacji, natrętnych myśli, problemów ze snem, objawów somatycznych oraz sposobów radzenia sobie z lękiem.

Nie musisz przechodzić przez to sam. Zarejestruj się i dołącz do dyskusji.

Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

Jakie suplementy Wam realnie pomogły przy nerwicy? Podzielcie się doświadczeniem

Witam Wszystkich

Wiem, że wielu z Was szuka suplementów, które mogą choć trochę pomóc przy nerwicy, lęku, bezsenności czy napięciu. Postanowiłem zrobić wątek, w którym zbieramy realne doświadczenia. Co pomagało, co nie działało i w jakich dawkach.

U mnie przez ostatni rok największą różnicę zrobiły:

1. Magnez glicynian – 300–400 mg wieczorem Najlepszy na uspokojenie, redukcję drżenia i lepszy sen. Zdecydowanie najlepszy magnez przy nerwicy.
  2. Ashwagandha KSM-66 – 600 mg wieczorem Po około 3–4 tygodniach regularnego brania wyraźnie spadł poziom codziennego lęku i „szumu” w głowie.
  3. L-teanina – 200 mg w sytuacjach większego napięcia Działa świetnie w połączeniu z kawą (łagodzi jej pobudzenie) i pomaga przy natręctwach myślowych.

A u Was jak wygląda sytuacja? Jakie suplementy realnie Wam pomogły, a które były stratą pieniędzy? Jakie dawki braliście i jak długo? Czy łączyliście coś ze sobą?

Chętnie poczytamy Wasze doświadczenia, szczególnie te sprawdzone w praktyce, a nie tylko z opisów na opakowaniu.

Dzięki za każdy komentarz ❤️

Dzięki za super wątek! U mnie od kilku tygodni największą różnicę robi magnez (glycynian wieczorem) + gorące kąpiele z solą Epsom. Nerwy się uspokajają, a zasypianie w końcu bez walki.

Ściskam mocno i czekam na Wasze doświadczenia! 🌸

Aneta