Forum

Forum nerwicy i lęku

Forum Znerwicowani.pl to miejsce, w którym możesz porozmawiać o nerwicy, lęku, atakach paniki i objawach, które często trudno wyjaśnić osobom z otoczenia. Możesz opisać swoją historię, zadać pytanie, podzielić się doświadczeniem albo przeczytać, jak z podobnymi problemami radzą sobie inni.

Znajdziesz tutaj rozmowy dotyczące m.in. nerwicy lękowej, ataków paniki, derealizacji, natrętnych myśli, problemów ze snem, objawów somatycznych oraz sposobów radzenia sobie z lękiem.

Nie musisz przechodzić przez to sam. Zarejestruj się i dołącz do dyskusji.

Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

Witajcie w kategorii Sukcesy i powroty do zdrowia ❤️

Witajcie

Witajcie w jednej z moich ulubionych kategorii Sukcesy i powroty do zdrowia.

W końcu miejsce, w którym nie mówimy tylko o tym, jak jest ciężko, ale też o tym, co się poprawia, co już udało się osiągnąć i jak wygląda powrót do zdrowia.

Ta kategoria jest szczególnie ważna, bo w nerwicy, lęku i depresji bardzo łatwo zobaczyć tylko ciemną stronę. Tutaj chcemy pokazywać również światło – nawet to najmniejsze.

Możesz tu dzielić się:

• małymi i dużymi sukcesami (nawet tymi, które innym mogą wydawać się „drobiazgami”)
  • momentami, kiedy poczułeś/aś wyraźną poprawę
  • tym, co pomogło Ci najbardziej w drodze do zdrowia
  • historią swojego powrotu do normalności (lub tego, co dla Ciebie jest nową normalnością)
  • motywacją i nadzieją dla innych
  • tym, co kiedyś wydawało się niemożliwe, a teraz jest Twoją codziennością

Nie chodzi o to, żeby chwalić się czy udawać, że „wszystko już super”. Chodzi o realne sukcesy – od „dzisiaj wyszłam z łóżka i zrobiłam śniadanie” po „od 3 miesięcy nie miałam ataku paniki”.

Każdy krok ma znaczenie.

Ta kategoria ma dawać nadzieję osobom, które dopiero zaczynają swoją drogę lub są w samym środku kryzysu.

Zacznijmy pięknie.

Podziel się swoim sukcesem, małym lub dużym. Co ostatnio Ci się udało? Co się poprawiło? Z czego jesteś dumny/a?

Czekam na Wasze historie. One naprawdę mogą komuś dać siłę, żeby trwało dalej.

Z pozdrowieniami i szczerą radością z każdego Waszego sukcesu Admin