Forum

Forum nerwicy i lęku

Forum Znerwicowani.pl to miejsce, w którym możesz porozmawiać o nerwicy, lęku, atakach paniki i objawach, które często trudno wyjaśnić osobom z otoczenia. Możesz opisać swoją historię, zadać pytanie, podzielić się doświadczeniem albo przeczytać, jak z podobnymi problemami radzą sobie inni.

Znajdziesz tutaj rozmowy dotyczące m.in. nerwicy lękowej, ataków paniki, derealizacji, natrętnych myśli, problemów ze snem, objawów somatycznych oraz sposobów radzenia sobie z lękiem.

Nie musisz przechodzić przez to sam. Zarejestruj się i dołącz do dyskusji.

Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

Witam wszystkich na forum

Mam na imię Rafał, mam 34 lata i właśnie dołączam do forum.

Od około 2 lat zmagam się z nerwicą lękową i atakami paniki. Zaczęło się dość niewinnie od stresu w pracy, a potem stopniowo wymknęło się spod kontroli. Teraz mam już za sobą kilka wizyt u psychiatry i psychologa, ale nadal jest ciężko.

Najbardziej męczy mnie lęk przed lękiem i te ciągłe myśli „a co jeśli znowu mnie złapie”. Najgorzej jest w sklepach, w komunikacji miejskiej i wieczorami, kiedy próbuję zasnąć.

Dołączyłem tutaj, bo chcę w końcu przestać czuć się z tym sam. Chciałbym poczytać Wasze historie, zobaczyć, że inni też przez to przechodzą i może podłapać jakieś sprawdzone sposoby radzenia sobie.

Jestem raczej spokojnym typem, lubię chodzić po górach (kiedy się da), słuchać podcastów i majsterkować w garażu.

Miło Was poznać i życzę wszystkim spokojniejszych dni ❤️

Pozdrawiam,

Rafał

admin has reacted to this post.
admin

Cześć! ❤️

Dzięki za szczerość dokładnie wiem, o czym piszesz. Ten „lęk przed lękiem” i myśli „a co jeśli znowu mnie złapie” to u mnie też była największa udręka, zwłaszcza w sklepach, komunikacji i wieczorem przy zasypianiu.

Super, że już chodzisz do psychiatry i psychologa. U mnie przełom dała terapia CBT + prosta technika grounding 5-4-3-2-1, kiedy czuję, że się nakręcam.

Trzymaj się swoich gór, podcastów i majsterkowania to najlepsze resetowanie głowy. Nie jesteś z tym sam, naprawdę. Dasz radę!

Ściskam mocno i życzę spokojniejszych dni i nocy 🌸

Pozdrawiam Aneta

admin has reacted to this post.
admin